torstaina, syyskuuta 17, 2009

Politiikan viikko

Ns. "politiikan viikko" tarkoittaen liki jokapäiväisiä palavereita ja kokouksia alkaa olla arkiviikon osalta pikkuhiljaa pulkassa. Maanantain kunnanhallitus päätti haastatella ensi viikolla neljä kunnanjohtajakandidaattia. Hakijoita oli kaiken kaikkiaan 18, mikä on Leppävirran kunnalle hyvä asia; imago on vieläkin voimissaan. Hyvä sellainen. Mielenkiintoisia hakijoita on haastateltavana. Uskon edelleen vakaasti siihen, että saamme hyvän kunnanjohtajan edellisen hyvän tilalle. Eilen hyvästelimme yhteisissä läksiäisissä sekä kunnanjohtajan että kunnankamreerin. Molemmat ovat tehneet erinomaista työtä kuntalaistemme hyvinvoinnin eteen. Kunnankamreeri on eläkepäivänsä todellakin ansainnut ja kunnanjohtaja uuden pestinsä Lahdessa (ei liene ihan pienillä haasteilla varustettu sekään paikka). Erityisellä mielenkiinnolla odotan sitä prosessia, jolla kunnanjohtaja valitaan. Toivottavasti kunnanhallituksella ja valtuustolla on suurta viisautta, yhteisymmärrystä ja avarakatseisuutta. Valinnalla tulee olemaan iso merkitys kunnalle, kuntalaisille ja myös osaltaan koko Pohjois-Savolle.

Laajakaista-hanke etenee kunnissa. Kunnanhallituksemme jätti kyseisen hankkeen pöydälle odottamaan. Uskon laajakaistan olevan tulevaisuudessa jokaiselle tärkeä asia; myös syrjäkylien (oikeampi nimitys kaiketi asuinmaaseutu) asukkaille. Valtio on omalta osaltaan rahoittamassa hanketta ja Leppävirrankin tulee olla tulevaisuuden kehityksessä mukana. Ei liene ihan halpa juttu sekään, että tässä vaiheessa jäätäisiin pois hankkeesta. Myöhemmin liittymiseen ei saata apuja valtiolta herua. Vettä, sähköä ja tulevaisuudessa laajakaistaa; halusimme tai emme. Niin se maailma vain tuntuu menevän.

Viikonloppu tulee vierähtämään demaririennoissa; lauantaina seminaarin ja sunnuntaina Leppävirran demareiden perinteisen rantakalan merkeissä. Tänään on ollut ihana vain olla; katsastella maailman menoa rauhassa kotisohvalla; näitäkin päiviä on hyvä elämään mahtua.