sunnuntaina, syyskuuta 20, 2009

Maakuntaa pohtimassa

Lauantaipäivä vierähti Pohjois-Savon sosialidemokraattien seminaarissa pohtimassa maakuntamme tilaa ja tulevaisuutta. Antoisa ja keskusteleva seminaari. Tällaisia yhteisiä pähkäilyhetkiä me demaritkin tarvitsemme. On rikkaus, että mielipiteitä on ja kompromissejakin saadaan aikaiseksi.

Useaan otteeseen viime viikkojen aikana olen tätä mietiskellyt. Toisten kuuleminen ja etenkin kuunteleminen; vaikka hyvinkin omista käsityksistä ja arvomaailmasta eriävät mielipiteet antavat aina itselle ajattelemisen aihetta. Ja ymmärrystä myös toisen ihmisen mielipiteen kunnioittamiseen. Joillekin poliitikoille tämä vaan tuntuu olevan erityisen vaikeaa. Antaa kaikkien kukkien kukkia, tässäkin.

Huomenna kunnanhallituksemme aloittaa kunnanjohtajakandidaattien haastattelut. Ei tule mielenkiintoa puuttumaan tästäkään viikosta. Ja uskon tämänkin pelin menevän loppujen lopuksi päivä päivältä mielenkiintoisemmaksi. Toivottavasti löydämme innovatiivisen henkilöstö- ja elinkeinojohtajan. Sitä me nyt todella tarvitsemme.